Ja tenim preparada la nova programació de Rutes de fotografia i història i tallers infantils!

Per a més informació i reserves, contacteu amb Matèria BCN a info@materiabcn.com.

No us ho perdeu!!

 

RUTES DE FOTOGRAFIA I HISTÒRIA

Nivell 1: Fotografia de Paisatge

Parc de Collserola

-12 d’octubre de 2013 de 16:30 a 19:30 hores

Parc de Collserola, VallvidreraNo heu estat mai en un lloc espectacular i us heu quedat sense una foto igual d’impressionant? Doncs aquí parlarem sobre el funcionament de la càmera, com fer servir el mode manual i exposar correctament en situacions de llum canviant i alt contrast. Ensenyarem a aprofitar la llum natural i a escollir el millor moment per a prendre unes bones fotografies del paisatge. L’itinerari està programat a l’hora de la posta de sol, un dels moments en que la llum és més interessant i ens permetrà fer fotografies de postal des d’un lloc únic de Barcelona. Per a aquest itinerari serà aconsellable disposar d’un trípode.

Per començar el curs d’Història i Fotografia aquest trimestre hem escollit el massís de Collserola; límit natural de Barcelona i pulmó de l’àrea metropolitana, aquest espai és encara un gran desconegut pels barcelonins. Passejarem pels camins i descobrirem racons al bell mig de la natura des d’on costa creure que la gran ciutat estigui tan a prop. Parlarem del seu patrimoni natural, però a més descobrirem que al parc hi ha sorpreses per a tothom: esglésies, espais de lleure, prop de tres-centes fonts, antigues masies, miradors i tresors arqueològics.

 

Nivell 2: Fotografia Urbana i Composició

Barri de Gràcia

-9 de novembre de 2013 de 10:00 a 13:00 hores

Passejada foto-historica Barceloneta: Foto urbana i composicio

En aquest itinerari us ensenyarem a capturar l’ànima d’una ciutat a través de la fotografia urbana. Parlarem sobre la llum, els seus moments més interessants i sobre llenguatge fotogràfic. Us ensenyarem una sèrie de recursos per a expressar-vos amb imatges, millorar les vostres fotos i treure el màxim partit de la vostra càmera.

Per trobar l’ànima de la ciutat aquest trimestre ens n’anem a un barri molt especial de Barcelona: la Vila de Gràcia. Passejarem pel barri redescobrint la seva història i els seus secrets de la mà de grans escriptors i escriptores com Salvador Espriu o Mercè Rodoreda, entre d’altres. Descobrirem una vila amb un caràcter fort i propi que l’ha marcat en la seva llarga història. Gràcia: avui barri de Barcelona, ahir vila amb identitat pròpia. Vine a descobrir els seus carrers i les seves emblemàtiques places!

 

Nivell 3: Fotografia Nocturna

Llums de Nadal a la fira de Santa Llúcia

-14 de desembre de 2013 de 17:00 a 20:00 hores

Passejada Especial de Nadal 2011 - Ciutat VellaNo heu intentat mai fer una foto de nit i no heu aconseguit el que volíeu? Doncs us ensenyarem a fer fotos quan hi ha poca llum. També explicarem com fer fotografies úniques i impactants, per exemple capturant les esteles d’objectes en moviment, i us ensenyarem en quines ocasions el flaix pot ser un gran aliat per a una bona fotografia. Per a aquest itinerari serà indispensable disposar d’un trípode.

Arriba Nadal i arriba una Fira històrica i tradicional al barri gòtic, la Fira de Santa Llúcia! Sovint hi passejem i fem unes compres o ens sorprenem amb les novetats més originals de la fira però aquest any ens la mirarem amb uns ulls ben diferents! Serà sens dubte la millor solució contra la crisi: si aquest any voleu estalviar us proposem que vingueu a fer fotos amb nosaltres enlloc d’anar de compres! 

 

 

TALLERS INFANTILS D’HISTÒRIA I FOTOGRAFIA

Fotografia i història a la Barceloneta

-13 d’octubre de 2013 d’11 a 13 hores

Us proposem un taller infantil basat en la història i la fotografia. Una manera diferent, original i divertida d’entendre la història de la nostra ciutat amb els petits de casa. A Barcelona hi ha un barri de mariners i pescadors que ens està esperant! Farem un itinerari pels seus carrers i places, descobrirem què era abans la Barceloneta, cóm va néixer i quina ha estat la seva evolució. Us ensenyarem com aconseguir les millors fotografies amb exercicis didàctics i divertits, aprenent com funciona la càmera, enfocant, enquadrant bé, i escollint el millor angle per a capturar les millors instantànies. Tot plegat per a introduïr als més menuts al món de la fotografia i ensenyar-los a expressar-se narrant històries amb la imatge. Us ho perdreu? FOTOS

 

Fotografia i història al barri del Born

-10 de novembre de 2013 d’11 a 13 hores

taller infantil matèria bcn joan torrens ciutat vellaUs proposem un taller infantil basat en la història i la fotografia pel barri del Born. Una manera diferent, original i divertida d’entendre la història de la nostra ciutat amb els petits de casa.

Farem un recorregut pel Born, amb un quadren de viatge i la càmera en mà! Ens esperen històries de romans, de nobles i d’artesans. A través d’un joc de descoberta ens trobarem amb històries del nostre passat romà i medieval; una muralla, un antic temple, carrers, places de pedra, esglésies, fonts i molts altres monuments resten amagats esperant ésser capturats.

I com ho farem això? Doncs ho farem amb la càmera, aprenent com funciona, enfocant, enquadrant bé, i escollint el millor angle per a capturar el que volguem. Tot plegat per a introduïr als més menuts al món de la fotografia i ensenyar-los a expressar-se narrant històries amb la imatge.

 

Fotografia i història a la Fira de Nadal

-15 de desembre de 2013 d’11 a 13 hores

Passejada Especial de Nadal 2011 - Sagrada Famí­lia

Us proposem un taller familiar basat en la història i la fotografia per viure l’ambient nadalenc d’una forma ben diferent i original! Passejant per la Fira de Santa Llúcia i fent les millors fotos.

Arriba el Nadal i arriba una fira històrica i tradicional al barri gòtic, la Fira de Santa Llúcia! Sovint hi passegem i fem unes compres o ens sorprenem amb les novetats més originals però aquest any ens la mirarem amb uns ulls ben diferents! Amb els petits de casa passarem un divertit matí de diumenge al costat dels Reis Mags, del Caganer, del Tió, dels arbres de Nadal i molt més! Tot un món nadalenc que us descobrirem amb històries i llegendes sobre aquestes festes.

Pin It on Pinterest