Últims raigs de sol (Port Vell)

En col·laboració amb MATERIA bcn serveis culturals, us presento una activitat on la fotografia i la història s’uneixen per llocs emblemàtics de Barcelona: Park Güell, Montjuïc i el Poblenou.

Es tracta d’un tipus d’itineraris enfocats a aquelles persones que aprofitant l’ocasió, tenen ganes d’aprendre unes nocions bàsiques sobre fotografia tot donant un valor afegit al recorregut històric proposat. El requisit indispensable és la inquietud per la cultura i per a deixar de fer servir el mode automàtic de la càmera i aprendre a treure-li més partit per a millorar les nostres fotos. Per a la correcta realització dels exercicis que es plantejaran, serà necessari disposar d’una càmera de fotos digital rèflex (amb òptiques intercanviables) o híbrida (càmeres de funcions avançades amb òptiques no intercanviables), tot i que no serà un requisit indispensable per a inscriure’s ja que la part teòrica es podrà assolir igualment.

A tots els cursos es donaran unes nocions bàsiques sobre el funcionament de la càmera, enfoc, exposició, diafragma, profunditat de camp, velocitat d’obturació, medició de la llum, ISO, etc, i cadascun d’ells anirà enfocat a un tipus de fotografia concret. Cada curs anirà acompanyat d’un discurs històric sobre l’espai amb imatges i plànols antics.

Quan?

  • 23 de Juliol – Park Güell – Natura i Arquitectura – De 18h a 21h.- Apunta’t! (places limitades)

Fotografia de Paisatge

Ensenyarem a aprofitar la llum natural per a prendre unes bones fotografies del paisatge. La visita es programarà en funció de la posta del sol ja que és un dels moments on la llum natural ens dóna millors oportunitats per a fer unes bones fotografies. Per a aquest itinerari serà aconsellable disposar d’un trípode.

Sabeu quin era el projecte inicial d’Eusebi Güell? Sabeu per què fracassar? Quina relació hi havia entre Güell i Gaudí? Sabeu cóm es va inspirar Antoni Gaudí per construir el Park Güell? Coneixeu les formes de Gaudí? Us donarem les respostes al llarg de l’itinerari foto-històric.

  • Agost (Data per confirmar) – Montjuïc – Història industrialització i arribada de la llum

Fotografia nocturna

Ensenyarem a fer fotos de nit, quan la llum és escassa o quasi no n’hi ha, i a capturar les esteles d’objectes en moviment com cotxes. Per a aquest itinerari serà indispensable disposar d’un trípode.

Sabeu cóm era Montjuïc a inicis del segle XX? Coneixeu el seu passat rural? Sabeu quin fou el primer edifici que es construí a Montjuïc? Coneixeu l’impacte de l’Exposició Internacional de 1929? Què ha quedat de la Barcelona olímpica? Què ha representat i què representa avui Montjuïc per la ciutat? Us donarem les respostes al llarg de l’itinerari foto-històric.

  • Setembre (Data per confirmar) – 22@ – Nous espais de Barcelona

Fotografia d’Arquitectura i composició

Ensenyarem unes nocions bàsiques sobre composició i la visita estarà programada en funció de la llum del sol per a prendre les millors fotografies dels llocs que visitarem.

Sabeu quan s’originà el Poblenou? Sabeu que el Poblenou fou conegut com el “Manxester català”? Coneixeu el pla 22@? Què està passant avui amb el Poblenou? Sabeu que es poden trobar els edificis més contemporanis de la ciutat? Us donarem les respostes al llarg de l’itinerari foto-històric.

Preu:

La durada dels itineraris és de 3 hores.

El preu és de 20€ per adults, 15€ reduïda (estudiants i pensionistes) i gratuïta per menors de 12 anys.

Informació i reserves:

Trobareu més informació a la web de MATÈRIA bcn.

Les reserves es faran a través d’aquest enllaç.

Pin It on Pinterest