Salvant el Maldà

El passat mes de desembre, el Cinema Maldà de Barcelona feia una crida de socors. Després de mesos de molt poca afluència i passis cancel·lats, la situació estava arribant a un punt que els encaminava cap al tancament definitiu.

Darrere l’emblemàtic cinema, no s’hi amaga res més que un petit negoci familiar. El Xavi i la Natàlia obren cada dia les portes del Maldà amb una cartellera de qualitat i en versió original. Posant-hi tot el seu esforç per a que el cinema no acabi despareixent, demanen al públic que els vingui a visitar més sovint per a poder mantenir la sala oberta molts anys més.

 

Salvant el Maldà from Joan Torrens on Vimeo.

 

Natàlia esperando dentro de la taquilla en el Cine Maldà de Ba Xavi, gerente del Cine Maldà, dentro de la taquilla, tras la ll Dos señoras compran entradas en el Cine Maldà de Barcelona, tr Xavi vendiendo una entrada desde dentro de la taquilla del Cine Natalia saliendo de la taquilla del Cine Maldà de Barcelona, tr Xavi cancelando una entrada en el Cine Maldà de Barcelona, tras Una espectadora consulta el móvil entre sesiones en el Cine Mal Xavi en la cabina de proyección del Cine Maldà de Barcelona, t La sala del cine medio vacia en la proyección de la película " Xavi en la cabina de proyección del Cine Maldà de Barcelona, t Natàlia trabajando dentro de la cabina del Cine Maldà de Barce Natalia mirando el móvil junto a Ewok/Crispeta, la mascota del Xavi con una escalera después de cambiar una bombilla de la sal La família de Xavi ayuda en las tareas de limpieza al final del Una butaca rota en el Cine Maldà de Barcelona, tras la llamada salvant el maldà-joan torrens_small-0018 Xavi dando una entrada a una espectadora en motivo de la preestr La escalera del Cine Maldà llena en motivo de la preestrena del Natàlia y Xavi se coordinan en la taquilla del cine en motivo d Xavi poniendo a punto el proyector de 35mm en el Cine Maldà de Expectadores viendo el documental "El último fotograma" en el C La sala del cine llena en motivo de la proyección del documenta Expectadores tras la proyección del documental "El último foto Natalia trabajando en la taquilla e Ewok/Crispeta en la escalera

 

El projecte s’ha realitzat entre els mesos de desembre de 2014 i febrer de 2015 com a treball del curs de Fotoperiodisme al CFD Barcelona, i ha estat projectat durant el mes de juny de 2015 a les Nits Docfield. També s’ha publicat a la pàgina web Quesabesde.com en un artícle de l’Ivan Sanczewski.

Moltes gràcies a totes les persones que han fet possible aquest reportatge i que han ajudat a que el resultat final fos així. Va per vosaltres, Natàlia, Xavi, Moisés, família i amics del Maldà, Edu, Ona, Anna, Dani, Verónica, David, Elsa, família del CFD, Pablo, Gerard, Asier, Roger, Gemma, i tots els que heu posat el vostre granet de sorra.

Pin It on Pinterest